Egenföretagare – lej bort dessa uppgifter

Som egenföretagare är man van att axla allt ansvar själv. Det är din ekonomi det handlar om och det är upp till dig att sälja tjänster och produkter för att plocka ut en lön varje månad. Men att ta allt ansvar innebär också att du behöver delegerar ansvar och veta vilka uppgifter som du borde leja bort. 

Redovisningen

Låt en expert hålla koll på siffrorna, bokslutet och sköta redovisningen. Det krävs en hel utbildning för att lära sig företagsekonomi, det är alltså svårt för en företagare att lära sig alla detaljer kring företagsekonomi samtidigt som du driver företag. Du behöver veta grunden så att företaget rullar på men resten kan du leja bort så du kan fokusera på att driva företag. För att det ska vara värt det gäller det att du har ett bra papperssystem för fakturor och kvittokopior. Dessa måste du överlämna till redovisningsfirma. Har du oordning med dina papper tjänar du väldigt lite tid när du behöver spendera timmar med att sortera och leta. Bygg upp ett bra system från start så kan du lämna redovisningen bakom dig.

Städning

Med eget företag blir det redan sena kvällar och tidigare mornar. Avsäg allt städansvar för kontor och lokal och hyr in en städfirma för detta. Du sparar visserligen pengar att göra jobbet själv, men förlorar tid att arbeta. Och det viktigaste för ett eget företag är att kunna arbeta. Boka in städet en gång i veckan och inkludera gärna saker man själv glömmer: tvätt av köks- och toaletthanddukar samt påfyllning av hushålls- och toalettpapper.

 

You May Also Like