Tänk På Säkerheten I Din Vardag

Går du och tänker på olika säkerhetsrisker till dagligdags? De flesta gör inte det. Speciellt inte i sitt hem. Hemmet är det stället där det sker flest olyckor i vardagen. Det finns många säkerhetsrisker de flesta inte tänker på. Nedan listas några av dem. Undvik istället olyckor genom att ordna enkla lösningar. Skaffa den utrustning som behövs.

Vanliga olyckor i hemmet

De vanligaste olyckorna i hemmet är fallolyckor, klämskador, brännskador samt förgiftningar. Det är vanligt att folk halkar och ramlar i badkaret eller i duschen, eller att äldre människor ramlar och tappar balansen och fått skelettskador. Barn klämmer ofta fingrarna i dörrar eller lådor. Barn dricker mer än gärna något de råkar få tag på kök eller badrum. Ställ därför undan rengöringsmedel och plocka undan smågrejer som kan sättas i halsen.

Säkra ditt hem

Du kan säkra ditt hem genom att köpa saker för att minska dessa risker. Köp in mattor om du ni har hala golv, samt halkmatta till badkar eller dusch. Skaffa attiraljer för att barnsäkra ert hem. Köp ledstänger och sätt upp till din äldre förälder att hålla i för att minska risker för fall. Förenkla din vardag. Glöm inte heller att införskaffa drulle och olycksförsäkring om olyckan ändå är framme.

You May Also Like