Ekonomiskt resande

När suget efter värme och sol blir stort är det många av oss som börjar snegla mot resesajterna och drömma oss bort till varma bad och drinkar. Men ibland är drömmarna lite större än budgeten. Här kommer våra bästa tips på hur du kan unna dig en utlandssemester även med en begränsad ekonomi.

Till att börja med handlar det om att hitta prisvärda resor. Här handlar det inte sällan om att vara ute i god tid alternativt att kunna resa på mycket kort varsel. Avionero är en jämförelse sajt för flygresor som kanske kan hjälpa dit att hitta det billigaste alternativet för dig. Det finns även jämförelsesajter för boendet som du kan använda dig av, inte sällan är det en bekvämlighetsfråga, hur fint behöver du bo för att trivas, kom ihåg att du spenderar mycket tid utomhus om du reser till värmen. Mat på plats är också en kostnad som lätt kan skena iväg om man inte tänker efter. Ett bra sätt att hålla kostnaderna nere kan därför vara att hyra lägenhet eller lägenhetshotell, då kan du äta alla eller majoriteterna av måltiderna hemma för att minska dina utgifter.

Hur du prioriterar beror helt på dig själv, så kapa på de områden som spelar minst roll för dig. Om du är villig att kompromissa så är en resa till exempelvis medelhavet, något som mång av oss kan få råd med om man spara litegrann. Kanske kan du sälja saker som du inte använder eller se över dig vardagsbudget för att kunna göra små besparingar som knappt blir märkbara för dig. Men glöm inte små kostnader som kan tillkomma såsom försäkringar, pass, vaccinationer, solkräm och eventuella kompletteringar av garderoben.

You May Also Like