Öka lönsamheten

Lönsamhet i ett företag är a och o för att det skall fungera. Utan lönsamhet går som bekant ett företag till slut i konkurs. Här kommer därför några tips på hur man på olika sätt kan öka lönsamheten i ett företag.

PengarÖkad försäljning

Ett bra sätt för att öka lönsamheten är givetvis att öka försäljningen, vilket man kan göra på ett antal olika sätt, bland genom att sälja mer till redan befintliga kunder, antingen genom att öka priset lite eller genom att sälja mer rent volymmässigt. Ett annat sätt att också öka försäljningen på kan vara att bredda utbudet för att på så sätt nå nya kunder.

Minskade kostnader

Att minska på kostnaderna är så klart också ett sätt att öka lönsamheten på. Oavsett vilken typ av företag man driver så går det oftast att hitta någon liten post där det går att minska kostnaderna. Ett bra tips kan vara att till exempel se över olika typer av leverantörskostnader och kanske se om det finns andra alternativ som är billigare.Driver man en butik av något slag är ofta hyran för lokal en stor kostnad. Kanske kan man flytta till en mindre lokal för att på så sätt få ner kostnaderna.

You May Also Like