Marknadsföring digitalt och analogt

Tack vare Internets framfart har möjligheterna till marknadsföring ökat markant. Dock skall man för den delen inte underskatta gamla klassiska marknadsverktyg som fortfarande fungerar bra. Här kommer både några digitala och analoga marknadsföringstips.

Synas på nätet

På nätet finns många bra möjligheter vad gäller marknadsföring. Ett bra sätt att rikta marknadsföring och reklam är genom att använda Google Adwords som gör att man syns i samband med vissa sökord.Ett annat bra digitalt marknadsföringsverktyg är förstås sociala medier så som Facebook, Twitter och Instagram där man till en mycket låg kostnad eller ingen alls kan nå breda grupper och på så sätt också många potentiella kunder.

Analog marknadsföring

Ett bra sätt att marknadsföra sig själv utan digitala hjälpmedel är så klart genom vänner, bekanta samt personer som man stött på tidigare under sitt yrkesliv. Även om kanske inte dessa är i direkt behov av det man har att erbjuda kanske de känner någon som är det.Ett annat bra sätt att synas och skapa nya kontakter är på olika typer av mässor och andra företagsevent, som är ett utmärkt tillfälle att presentera sig själv, berätta vad man gör och vad man erbjuder, framför allt om man är ny i en bransch.

You May Also Like